Innovatief handelshuis met selectief assortiment

Steigerbumper is leverancier van innovatieve producten. Uit eigen ontwikkeling vormen de Steigerbumper, Jumbo Steigerbumper en de XL Safety Bumper de kern van het aanbod. Daarnaast biedt Steigerbumper andere ontwikkelaars de mogelijkheid om hun nieuwe product(en) in het assortiment op te nemen en te vermarkten.

 

Ontstaan van Steigerbumper

Bij het verrijden van steigers veroorzaken uitstekende onderdelen schade aan muren, deurposten en kozijnen. Hoewel dit feit een algemeen ingecalculeerd risico lijkt te zijn in de bouwsector, ergerde het Marcel van der Roest, destijds directeur en eigenaar van zijn gelijknamige afbouwbedrijf, enorm. Hij zocht naar een beschermingsproduct, maar het bleek niet te bestaan. Zijn idee voor een ‘bumper op de steiger’ werd steeds concreter en hij vertaalde het naar een prototype. Door nauwe samenwerking met bouwbedrijf BAM, via steeds betere prototypes, meerdere tests en dichtgetimmerde patenten werd de juiste bumper uit het juiste materiaal tot stand gebracht. De Steigerbumper was geboren, en daarmee kwam de oprichting van Steigerbumper tot stand.

 

Doorgroeien

De Steigerbumper mag zich, mede door de uitgebreide media-aandacht, vanaf de marktintroductie verheugen in een grote belangstelling. Met de bekendheid neemt ook de verkoop toe. Tevens wordt internationale belangstelling gewekt. Marcel van der Roest ziet zijn idee een vlucht nemen. Hij doet afstand van zijn afbouwbedrijf en richt zich met Steigerbumper volledig op de verdere uitrol van de Steigerbumper, de ontwikkeling van de Jumbo Steigerbumper en XL Safety Bumper en de verkoop van andere innovatieve producten. Inmiddels worden de producten van Steigerbumper breed toegepast in de bouwsector. De ambitie is om uit te groeien tot innovatief handelshuis met een groeiend, maar selectief onderscheidend assortiment.